Idag bestämde jag mig för att ta en vilodag från träningen. Jag vet inte när det hände senast men jag kände mig ganska risig när jag vaknade i morse och min vilopuls var högre än vanligt – typiska tecken på att man är på väg att bli övertränad. Att gå och träna i det tillståndet sliter bara ner mer än det bygger upp. Bättre då att ladda en dag extra och komma tillbaka med full energi imorgon.

Några riktlinjer jag annars brukar hålla mig till för att undvika överträning är: att inte stanna för länge på gymmet (60-70 minuter är lagom), begränsa antalet drop-sets/forced sets (till bara sista setet), och att snabbt fylla på med energi efter träningen (40 gram kolhydrater/40 gram protein). Känner jag mig ändå sliten, så kan jag lägga in en vilodag vid behov – men det är det tråkigaste som finns!

Delar känslan, men det blir desto roligare dagen därpå...