Jag tycker att klassiska kuststräckan Highway 1 (Pacific Coast Highway) är världens häftigaste väg. Den börjar längs hela Los Angeles kust med stora palmkantade boulevarder och fortsätter sedan med mäktiga naturscenerier och vidunderlig utsikt över Stilla havet ända upp till San Francisco. Det ligger många film- och tv-serieberömda små orter som ett pärlband längs den populärkulturella motorvägen. Jag har åkt hela sträckan två gånger (se Highway 1). Den är på cirka 80 mil och tar cirka 14 timmar att köra. Man stannar längs vägen och bor på mysiga motell mitt ute i ingenstans.

Nu råkar vi ha turen att bo strax intill Highway 1 där den går förbi i Newport Beach, så jag kommer att välja den vägen så ofta jag kan istället för de stressiga motorvägarna. Den går i stort sett raka vägen förbi Gold's Gym i Venice.   8-) 

Bixby Bridge längs Highway 1                                                             (foto av Daniel Peckham)