Nu har jag kört igång med den tunga träningsperioden för att öka styrkan och kroppsvikten de närmaste månaderna. Det innebär till att börja med en stegvis ökning av kaloriintaget (3-400 kcal extra/dag). Strategin är att fortsätta äta hyffsat strikt och fettsnålt men att äta lite mer helt enkelt, särskilt av kolhydrater. Jag vill känna mig maximalt fulladdad inför varje träningspass och det tycker jag man gör vid ökat intag av kolhydrater. Jag strävar efter en viktuppgång på högst 0.5 kilo i veckan.  

 

       

Jag har under de senaste åren utarbetat ett träningsprogram som brukar funka riktigt bra för de viktökningsmål jag har. Det går i stort sett ut på att jag sänker träningsmängden till 4-5 styrketräningspass i veckan, men ökar samtidigt vikterna och vilotiden mellan seten. Fokus ligger på tunga basövningar för samtliga muskelgrupper. Detta upplägg brukar resultera i både ökad styrka och muskelmassa. För mer detaljerat upplägg se: träningsstatus höst 2012

 

            

Märkte nyligen att proffsbyggaren Mark Dugdale tränar enligt samma upplägg som jag - och duger det åt Mackan, så duger det åt mig.