Att träna och leva ett hälsosamt liv kräver en del planering och uppoffring. Man kan inte bara följa sina instinktiva ingivelser och ställa in träningen de dagar något hinder försöker komma i vägen eller ramla in på McDonalds och slafsa i sig en flottig hamburgare när man blir hungrig ute på stan. Har man väl bestämt sig för ett  träningsliv, så får man ställa in sig på att det kan bli lite omständligt ibland, åtminstone om man vill få bra resultat. Enklast går det om man helt enkelt bestämmer sig för att se hinder som en stimulerande utmaning, istället för att låta sig bli frustrerad av situationen.

Ibland tror jag att det är just utmaningen att få in ett dagligt träningspass + 6 näringsrika måltider trots heltidsjobb och högskolestudier som hjälper mig att vara ”on the edge”.  Jag hörde nyligen någon säga att ”ju hårdare man arbetar desto mer lever man”. Det känns faktiskt som att det stämmer!

När det ändå ibland känns  motigt brukar jag påminna mig om att det är skillnad mellan att vilja bli något och att arbeta på att bli något som man vill bli