Något jag saknar i Sverige är riktigt bra och inspirerande träningstidningar som samtidigt kan ge fördjupade kunskaper om träning&kost. På svenska finns bara en tidning – Body-  man den får man inte ut mycket av.

 

Om man kan tänka sig att läsa amerikanska tidningar så blir utbudet betydligt bättre. Själv prenumererar jag på de 4 största tidningarna: Flex, Muscle&Fitness, Ironman och Musclemagazine (varav den sistnämnda är klart bäst).

 

Man får ta del av de senaste forskningsrönen från olika amerikanska universitet och tips från de bästa kroppsbyggarna i världen. Artiklarna är välskrivna och bilderna i världsklass. Dessutom kan man läsa om nya träningsmetoder och kosttillskott några månader innan de kommer till Sverige.

 

Tidningarna är ganska dyra men jag kan tipsa om att det blir betydligt billigare att gå in på tidningarnas egna hemsidor och beställa en prenumeration än att prenumerera via en svensk mellanhand (ungefär halva priset faktiskt). Sen kommer tidningen utan problem hem i brevlådan samma vecka som de finns ute i de amerikanska affärerna (fråga mig inte hur de lyckas med det).

 

För övrigt tror jag att kontinuerligt lärande och strävan att bli bättre på det man håller på med till stor del bidrar till att hålla en person frisk och vital i vardagen.