De är tillbaka – ”nyårslöftesfolket” . Varje år i januari fylls gymmet till bredden av människor som lovat sig själva att ”komma i form”, men enligt en undersökning jag nyligen läste så kommer 80% att hoppa av (och kanske göra ett nytt försök nästa år). Så framåt vårkanten blir det lugnare i gymmet igen.

Ett genomgående misstag många gör, är att de går ut för hårt i början. Det blir för mycket på en gång och leder till sist bara tillbaka till ruta ett. Mitt råd är att göra små förbättringar åt gången – men sedan hålla fast vid dessa till varje pris. Om man benhårt håller fast vid varje ny förbättring och infogar det i sin livsstil, så kommer framgångarna att dubblas och tredubblas så småningom.

Så istället för att bestämma sig för att träna 4 gånger i veckan (och troligen misslyckas), bör man starta med 2. Men dessa 2 får ALDRIG kompromissas bort. För har man väl börjat med att kompromissa, så är det så lätt att man gör det igen och igen. Det verkar ligga i den mänskliga naturen att hitta svepskäl…