De dagar jag tränar tidigt på morgonen före jobbet, så finns ingen tid att förlora. Det går knappast att laga ihop en stor frukostbuffé precis. Men att träna på tom mage funkar inte för mig. Jag behöver lite kolhydrater i kroppen för att inte krokna halvvägs in i passet – och för att få ordentlig pump i musklerna.

Efter att ha provat flera varianter på snabbfrukostar, har jag kommit fram till vad som funkar bäst för mig. Jag värmer upp en färdig risgrynsgröt (som man köper i ”korvtub” på Ica) i mikron i 3 minuter samtidigt som jag mixar en stor skopa kaseinprotein med mjölk. När gröten är uppvärmd häller jag chokladproteinet över gröten och rör om - sen är det klart. Riktigt smarrigt faktiskt, och samtidigt lättsmält för magen. Efter det är det bara att slänga sig iväg till gymmet.

Det blir sammanlagt cirka 40 gram kolhydrater och 35 gram protein som landar skönt i magen inför träningen. Sen skadar det ju inte att maten ser ut som en dessert...