Idag åkte jag till ett annat gym för att köra igenom ett bröstmuskelpass. Men tydligen fanns det folk som ville sätta stopp för det och hellre bryta av bröstbenet på mig…

 Efter uppvärmning inledde jag mitt pass med bänkpress och idag var det tunga träningsdagen som stod på schemat, vilket för mig innebär 120 kilo på stången. Slitsamt men jag vet att jag klarar några reps.

 Men så, under mitt första träningsset hinner jag inte mer än två repetitioner förrän ett pucko kommer springandes och bestämmer sig för att jag minsann behöver hjälp (trots att jag hade vikten under kontroll). Men istället för att placera sig direkt bakom mig för att kunna assistera vikten med jämn belastning, så ställer han sig borta till höger om mig, tar tag längst ut på stången och välter hela skiten över mig. Alltså: hur dum i huvet kan man bli…?

 Okej, så det var bara att vila ett par minuter och starta om med ett nytt set på samma vikt. Men jag hinner faktiskt inte ens halvvägs in på nästa set förrän ännun en klåpare kommer och gör om precis samma sak. Dessutom ser snubben sur ut för att jag inte tackar för ”hjälpen”. Man undrar vad det är för fel på de här dårarna. Försöker de ta livet av mig…? Ska man behöva livvakt för att våga träna bänkpress här i fortsättningen?

 Incidenter av detta slag hade aldrig hänt på Gold’s gym. Där är folk alldeles för proffsiga för att ställa till med sånt där. Det är inte skönt att få 120 kilo vält över sig. Jag stör mig faktiskt på dessa självutnämnda passare som tror att de gör världen en tjänst. Please - stay away from me!