Om vi lärt oss något från Terminator, så är det att maskiner inte är att lita på. Det är särskilt sant när man tittar närmare på vissa gym-maskiner som inte är designade att anpassas till individuella skillnader i kroppstyper och längd.

Givetvis kan maskiner utgöra ett bra komplement till de fria vikterna i gymmet, men somliga är faktiskt rätt så ineffektiva eller rentav farliga. Gymmets galnaste maskin är utan tvekan sittande ab rotation.

Hur någon kom på att kombinera flexion och rotation med sidböjningar på samma gång övergår mitt förstånd...

Ständigt ser jag alla möjliga personer, från tonårskillar till gamla tanter som sitter och svingar sig våldsamt fram och tillbaka i maskinen som om deras liv hängde på det. Jag kan nästan höra ryggkotorna knäckas ända bort där jag står. Verkar inte vidare hälsosamt...

Gymmets ryggknäckare no. 1. Ersätts hellre med Pallof Press som är en betydligt säkrare övning. Det är i alla fall min åsikt.