Idag testade jag ett annat gym i Goldgym-kedjan. Detta ligger i Hawthorne, inte  långt ifrån Redondo Beach där jag bor.

Det positiva med gymmen i USA är att man nästan överallt kan få en veckas provträning gratis (om man kan uppvisa en lokal adress man bor på). Därför kommer jag att träna på mängder av gym den närmaste tiden och kommer att sammanställa en recension av dem senare. Men jag kan konstatera att även det här Gold’s-gymmet var mycket bra och fullt av seriöst tränande människor. En av tjejerna som jobbar här pratade dessutom svenska sen hon jobbat som personlig tränare i Sverige i några år.

Måste för övrigt kommentera den vita bilen som stod utanför gymmet när jag anlände – en Camarro SS. Den har en V8:ans 6.2 litersmotor med 426 hästkrafter. Räcker bra det. I Sverige kostar den 377.000 SEK i inköp. Här i Kalifornien kan man köpa den för 150.000 SEK. Snacka om att amerikanska bilar är billiga här! Och med ett bensinpris på 6.50 kr/liter kan man ju förstå varför folk kör så mycket bil och nästan ingen tar bussen. Camarron finns förstås med på min vill ha-lista (fast röd). Enda problemet är att man måste vara amerikansk medborgare för att få köpa den till det låga priset…