Idag besökte jag en massörinrättning för att få ryggen genomknådad. Man blir ju lätt lite stel i ryggen och då är det skönt med den ökade blodgenomströmning som massagen ger. Efter en stunds knådande sa massös-tjejen att hon upptäckt en muskel på min rygg som hon aldrig sett innan hos någon annan. Lustigt, men jag får väl ta det som ett kvitto på att ryggträningen fungerar hyffsat i alla fall. Eller så är jag bara ett freak…(?)

 För övrigt brukar jag träna rygg och axlar tillsammans i superset. Jag kör ett ryggset, vilar 20-30 sekunder och går sen på direkt med ett axelset. Dessa muskler funkar verkligt bra att superseta tillsammans just för att träning av ryggen bygger på dragövningar medan axelträningen bygger på pressövningar. De tar alltså inte ut varandra utan kan vila medan jag kör den ena. Det blir sammanlagt omkring 24 set.