Nu är det snart dags för årets Mr Olympia-tävling i Las Vegas. Mr Olympia är den mest prestigefyllda tävling som finns inom kroppsbyggning men trots att den pågått ända sedan 1965, så har den bara haft 13 olika vinnare under 52 år. Det beror på att några få personer har dominerat sporten så totalt under sin storhetstid (t.ex. Arnold Schwarzenegger, Ronnie Coleman och Jay Cutler).

De senaste 7 åren har Phil Heath varit oslagbar. Han har ju som mål att skriva in sig i historieböckerna genom att vinna flest Mr Olympia-tävlingar någonsin. Ett mål som jag är ganska övertygad om att han kommer att nå – helt enkelt därför att det är så svårt att slå en regerande mästare.

I övriga startfältet ser det ganska jämnt ut. Min personlige favorit är Golds Gym-tränande Shawn Rhoden. Gigantiskt store Mamdouh Elssbiay (Big Ramy) har kommit in bättre för varje år (slutade 2:a senast). Han är störst men knappast mest estetisk. William Bonac vann Arnold Classic i våras, där han slog Cedric McMillan, Roelly Winklaar och Dexter Jackson. Alla dessa har goda chanser på årets Olympia. Den sistnämnde, Dexter Jackson, fyller snart 49 år, så det vore häftigt om han kunde nå en topplacering, tycker jag. Det skulle vara ett bevis på att man kan ligga i världstoppen vid en ålder där atleter i andra sporter pensionerats för länge sedan.Mr Olympia 2011-2017, Phil Heath