Bara några veckor kvar till årets Mr Olympia i Las Vegas, men man kan som vanligt utgå från att Phil Heath vinner i år igen. Han har ju som mål att skriva in sig i historieböckerna genom att vinna flest Mr Olympia i världshistorien. Även om Heath kommer in på 95% av sin förmåga så slår han alla andra även om de är på 100%. Det är fördelen med att vara en mästare. Någon annan måste vara solklart bättre för att slå honom.

Det intressanta är väl i så fall vem som tar 2:a-platsen för det är inte lika givet. Min personliga favorit är Shawn Rhoden som har genomgått en rejäl förbättring de senaste två åren. Jag tycker att han har en betydligt mer atletisk och estetisk fysik i jämförelse med Kai Greene som har en mycket mer ”blockig f”ysik. Och forne Mr Olympia-segraren Dexter Jackson kan man heller aldrig räkna bort, trots att han nu är 46 år. Både Rhoden och Jackson ser jag ju träna på Gold's gym i Venice och kan konstatera att de har alla förutsättningar att ta topp-placeringar i år igen.

Årets stora överraskning är ju att Kevin Levrone ställer upp igen efter 13 års frånvaro. Amerikanska muskelmagasin haussar honom till skyarna och många tippar att han kommer ta en topp-5 placering. Men jag säger: inte en chans! Jag tycker i och för sig att det är kul att se hur bra form en 52-åring kan ta sig, men att han skulle ha något med finalstriden att göra är ju helt orimligt. Men men - i mitten av september får vi se...