I morse vaknade jag så där extremt tidigt igen. Och när jag vaknar tidigt har jag ingen ro att bara ligga kvar i sängen och vrida mig. Så jag gick upp och svepte 15 gram wheyprotein och en kopp starkt kaffe för att sedan kasta mig ut på en löprunda på 5 kilometer.

 

Det finns inte mycket som går upp mot ett löppass tidigt på morgonen strax innan solen går upp. Det är fräscht att fylla lungorna med den rena morgonluften och jag känner mig klar i huvudet och pigg i kroppen under resten av dagen.

 

Att springa längs de tomma gatorna och bara känna sin egen puls och höra sin repetitativa andning har en nästan meditativ effekt. Att man även sparkar igång metabolismen och fettförbränningen är ju också en positiv bieffekt som man inte tackar nej till.

 

Jag har verkligen börjat få smak på de här tidiga morgonpassen. De börjar bli fler och fler. Och snart är man väl lika beroende av dem som av styrketräningen på gymmet…