Låt säga att jag hade en Ferrari. Skulle jag åka till Jet och tanka den med 95-oktanig bensin? Skulle jag stoppa in tändstift från Biltema i motorn? Knappast. Istället skulle jag vilja utnyttja bilens effekt maximalt genom att tanka den med det bästa bränsle som finns och stoppa in de kvalitetskomponenter som är avsedda för bilen.

 

Så varför skulle jag inte behandla min kropp på motsvarande vis…? D.v.s. förse den med bästa möjliga näring och rätt byggstenar. Inför träningspassen vill jag självklart ladda upp med högoktanigt bränsle för att få ut mesta möjliga effekt av min kropp - varje dag, året runt.

 

Jag har aldrig förstått vitsen med att lägga ner massor av tid och hårt arbete för att få en vältränad kropp för att sedan dölja den med ett lager av fett, som vissa gör. De kallar det "bulk" eller "offseason-form" men jag tycker snarare det handlar om en taskig anledning att äta som en gris och brist på disciplin. Dessutom blir resultatet av en dålig kosthållning alltid en sämre prestationsförmåga i gymmet.

 

- Skulle du serva denna bil med Biltemakomponenter...? (och ja, jag erkänner: jag hyser en stark aversion gentemot Biltema - sätter aldrig min fot där igen)