Hur går man ner i vikt och blir fit? Svaret är helt enkelt att man kan göra på alla möjliga olika vis. Man kan t.o.m. göra tvärtemot vad många experter säger och ändå få bra resultat. Det absolut viktigaste för viktminskning är att man håller ett konstant energiunderskott, och det går att göra på flera sätt, varav detta udda:

Möt amerikanen Chazz Weaver. Han bestämde sig för att göra ett eget, något okonventionellt, experiment: att enbart äta mat från McDonalds under en hel månad men med målet att ändå vara fit och muskulös. Därför trappade han samtidigt upp sin träningsdos. Weaver, som redan var i bra form innan projektet startades, gick under perioden ner ytterligare 3 kilo kroppsfett och behöll en muskulös kropp.

Syftet med projektet var inte att visa att McDonalds är den bästa vägen till en perfekt tvättbräda (det finns såklart betydligt hälsosammare sätt), utan att visa att skillnaden mellan den energi man intar och den energi man förbränner är totalt avgörande för slutresultatet. Chazz lade sig helt enkelt på ett kaloriunderskott under hela månaden, och gör man det så går man automatiskt ner i vikt, oavsett vilken diet man använder. Enkelt, eller hur?