På tal om protein, så äter jag mycket kött. Köttprotein är helt enkelt det bästa proteinet för att bygga muskelmassa. Jag föredrar köttfärs i olika former: köttfärssås, köttfärsburgare eller köttbullar.  Under helgen passade jag på att laga en stor sats köttbullar. Jag fick ett recept från Ica som tydligen skulle vara den godaste köttbullen. Det stämde! Här är receptet:

Ingredienser:

  • 500 gram ekologisk nötfärs
  • ¾ dl fiberberikade havregryn
  • 4 tsk potatismjöl
  • 1 ½ dl lightgrädde
  • 3 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 tsk olivolja

Gör så här:

  1. Blanda havregryn, potatismjöl, grädde, salt och peppar i en bunke. Låt svälla 10 minuter i rumstemperatur.
  2. Fräs löken I olja I en stekpanna på medelvärme i 3-4 minuter, tlls den mjuknar.
  3. Tillsätt lök och färs i utdrygingen och blanda väl, men inte för länge – då kan färsen bli seg.
  4. Forma smeten till cirka 50 köttbullar.
  5. Stek köttbullarna i stekpanna på medelvärme i 7-8 minuter tills de får en krispig stekyta.