De närmaste veckorna måste jag förlägga min träning på morgonen istället för eftermiddan. Egentligen föredrar jag eftermiddagsträning eftersom jag känner mig mer fit for fight då men man kan inte alltid få som man vill. Då får jag istället påminna mig om att det ändå finns fördelar med att träna på morgonen:

  • Viktträning kan öka ämnesomsättningen i upp till 24 timmar, så att göra sin träning på morgonen är ett bra sätt att få fart på sin ämnesomsättning. Denna förhöjda ämnesomsättning kommer att säkerställa att man bränner kalorier under hela dagen.
  • Träning främjar endorfiner i hjärnan, vilket kan höja humöret och känslan av att börja dagen positivt. Man känner sig klar i skallen och full av energi många timmar efteråt. All forskning tyder på att motion ökar mental och intellektuell kapacitet.
  • Känslan av att man har presterat sin träning innan man ens börjat sin arbetsdag gör att man slipper stressa över det senare om något oförutsett skulle inträffa.
  • Man sparkar igång kroppen och känner sig redo för vad som helst efteråt. Dessutom känns det som att man får ett försprång på alla andra som fortfarande ligger hemma och sover...

Några strategier för en lyckad morgonträning är att: 1) Förbereda sin frukost kvällen före (att träna på tom mage skulle jag aldrig göra) 2)  Slänga i sig en stark PWO på väg till gymmet 3) Ha allting färdigpackat och förberett kvällen före 4) Ha en extra lång uppvärmning på gymmet eftersom det tar längre tid för kroppen att bli genomvarm efter en hel natt i sängen.