Man får höra en hel del gnäll i ett omklädningsrum av typen ”idag vet jag inte om jag orkar träna för jag åt bara 12 fiskpinnar till lunch istället för 13”. Personligen tränar jag 350 gånger om året, fullt ös varje gång, oavsett förutsättningarna runt omkring. Förutsättningarna får man helt enkelt se till att skapa. Varje dag. Steg ett är att aldrig skylla ifrån sig. Det är aldrig någon annans/annats fel om man inte tränar. Steg två är att skaffa inre motivation.

En som aldrig backade ur var Ronnie Coleman. Jag har alltid gillat hans egen definition av hardcore från 1990-talet:

Hardcore är att kunna träna var som helst, när som helst under dagen (eller natten), under alla typer av omständigheter, hur krävande de än kan vara.Efter ett 12-timmarsskift som polis brukade Coleman bege sig till gymmet för ett intensivt träningspass, ofta i 40 graders Arizona-hetta - oavsett hur många fiskpinnar han ätit.