Sen vi flyttade i början av februari har det blivit ganska långt att köra till Venice. Men jag var dit i helgen och det var lika inspirerande som vanligt. Tränade jämsides med Shawn Rhoden som sin vana trogen var påpälsad som en eskimå trots att det är närmare 30 grader varmt i gymmet (Gold's Venice är f.ö. det enda gymmet i Kalifornien utan AC – de vill vara ”old school”).

Flex magazine har i flera år förgäves försökt att göra New York till det nya tränings-meckat (kommer aldrig att hända). Men det är fortfarande hit till Venice Beach Los Angeles proffsen kommer för att träna. Kanske har att göra med atmosfären - och klimatet. Varför gå runt och frysa i betongstaden New York när man kan ha evig sommar och stranden runt hörnet…?

Efter träningen gick jag direkt ner till Muscle Beach som ligger på perfekt promenadavstånd från gymmet. Låter man bilen stå kvar på gymmets parkering sparar man dessutom in 25 dollar på strand-parkeringen. Det var 29 grader varmt i eftermiddagssolen (i februari!) och lika fullt av aktivitet som alltid.