I sista minuten bestämde jag mig för att hänga med på en resa till Cancún på Yuacatan-halvön, c.a 4 timmar från Los Angeles.

Stränderna här i Cancún är verkligen i världsklass. Så konstigt då att jag har nästan hela stranden för mig själv, för alla andra väljer att tränga ihop sig vid hotellpoolen. Obegripligt, men det är bara att tacka och ta emot...

Ett träningspass efter frukost varje morgon blir förstås en stående rutin. Utsikten från hotellets gym är något av det trevligare slaget. Det finns f.ö. mängder av bra gym i Downtown Cancún, men då krävs en halvtimmes resa från hotell-området.

Efter några dagars okomplicerad tillvaro bestående av promenaden mellan gymmet och stranden, var det dags att skramla ihop lite kulturpoäng. Vi gjorde den 4 timmar långa färden till Maya-templet Chichén Itza ute i Mexicos djungel.

Med sina 365 trappsteg får man väl kalla detta världens första (och största) stairmaster. Lägg till 38 graders värme och 100% luftfuktighet, så har man kombinationen till ett skapligt krävande träningspass...

Utflykten avslutades med bad i ett av många "slukhål" på Yacatan-halvön