Idag köpte jag en relativt nyutkommen produkt med namnet NitroAminoFX från Muscletech. Den ska tas precis före träning och innehåller sammanlagt 13,5 gram av ämnena: BCAA,  Arginin, Taurin, Glutamin samt B-vitaminkomplex.


Detta är i mina ögon något av det mest kompletta före-träning produkt som jag hittat. Tar man en skopa av detta har man säkerställt riktigt bra att kroppen inte börjar knapra muskler under träning. Det värsta som kan hända är ju om kroppen går in i ett katabolt tillstånd och börjar bryta ner muskelmassa redan i början av ett träningspass.


Vissa garderar med att dricka en stor proteindrink eller gainer före träning, vilket säkert är bra ur anabol synpunkt men inte optimalt ur ett fettförbränningsperspektiv. Jag vill nämligen både bygga muskler och bränna fett på samma gång – det perfekta tillståndet. Därför tänker jag börja inta denna produkt på tom mage före mina träningspass och sparar istället proteindrinken till direkt efter avslutat träningspass. För övrigt var den dessutom rätt god att dricka.