Den här magövningen har ingått i mitt träningsprogram ända sedan jag såg den i Rocky IV för 20 år sen. Sylvester Stallone kör den i någon gammal lada i den sibiriska vintern och det ser stenhårt ut - och det är det! Det här är nog den enda övning som är minst lika jobbig i excentrisk fas som i koncentrisk, p.g.a. att man måste hålla emot så förbaskat på nervägen. Dessutom är det den enda magövningen jag får riktigt ömmande träningsvärk av.

Man lägger sig på en bänk (som på bilden), tar ett stadigt grepp om bänken och sträcker upp benen i en rak linje i cirka 45 grader. Sedan sänker man ner benen (fortfarande utsträckta) tills de är nästan parallellt med bänken - men utan att stjärten nuddar vid bänken. Från detta läge reser man upp benen till 45 grader igen.

Övningen är tekniskt avancerad och det gäller att utföra den rätt för att få bra resultat. Nyckeln till rätt utförande är att hålla anspänningen i musklerna genom hela övningsmomentet. (man gör övningen långsamt, håller emot på nervägen och kastar inte upp benen på uppvägen) samt att man aldrig låter stjärten eller svanskotan nudda underlaget. Dessutom är det viktigt att man hittar en stadig bänk där man får bra grepp med händerna och kan hålla emot ordentligt.