Något jag saknar i Sverige är riktigt bra och inspirerande träningstidningar som samtidigt har något vettigt att lära ut. Vill man ha träningstidningar med inspirerande träningsreportage och kunskaper som går utanpå det vanliga kan jag rekommendera de amerikanska Flex, Muscular Development, Ironman och Musclemag. Jag prenumererar på allihopa och läser dem med stort intresse. Man får ta del av de senaste forskningsrönen från olika amerikanska universitet och tips från de bästa kroppsbyggarna i världen.

 

Senaste numret av Flex innehöll t.ex. ett reportage med Kai Greene där man fick följa med under hela hans benträningspass. Det blev 10 sidor fullmatade med intressanta och nya träningstips. Jag testade hela passet själv och kom knappt ur sängen dagen därpå.

 

Det är förresten ganska enkelt att bli prenumerant på dessa tidningar. Man går bara in på respektive tidnings hemsida och fyller i en utlandsprenumeration. Sen kommer tidningen i brevlådan samma vecka som de finns ute i de amerikanska affärerna (fråga mig inte hur de lyckas med det).

 

För övrigt tror jag att kontinuerligt lärande och strävan att bli bättre på det man håller på med till stor del bidrar till att hålla en person frisk och vital i vardagen.