En gång om året brukar jag kora årets bästa träningsmagasin. Men i år tänker jag faktiskt börja med tidningen som handlar på sista plats: svenska Body Magazine. Tidningen har försämrats under en längre tid, tycker jag, bl.a.  genom att ställa frågor som ”vilken är din favoritfärg?” Vem bryr sig...?!

Sen i senaste numret hade Body ett långt träningsreportage med en sparris som såg ut som vilken random kille som helst som sa att han inte ville träna för tungt för han var rädd att få för stora muskler. Eller hur…? Ja, det är ju sånt man vill läsa om i ett bodybuilding-magasin... Väldigt inspirerande, va...? Nej, Body har helt tappat greppet sen Alex Danielsson sa upp sig som chefredaktör. Skit i den, helt enkelt!

Nu till ett bra magasin som jag rekommenderar: den engelska utgåvan av Flex Magazine. Snygg layout, välskrivna artiklar och mängder av inspirerande träningsreportage med folk som inte är rädda att ta i. Dessutom innehåller den betydligt mindre reklam jämfört med den amerikanska upplagan som blivit så överlastad med reklam att man knappt hittar någon reportagetext längre. Jag passar i alla fall på att beställa en prenumeration på Flex UK nu när pundet är billigt.

En annan sak jag gillar med brittiska Flex är att man även får läsa om europeiska kroppsbyggare.