På jobbet tycks nästan alla vara sjuka just nu. Jag är ständigt omgiven av folk som hostar och nyser. Äckligt! Läste att svenskarna är 75% sjukare vintertid än sommartid, mest p.g.a. det kalla och torra klimatet. Själv minns jag inte när jag någonsin var sjuk senast. När folk får höra att jag inte haft en enda sjukskrivningsdag i mitt liv, så tror de att jag ljuger. Men jag har aldrig påstått att jag har några supergener som gör mig oemottaglig mot sjukdomar. Däremot så arbetar jag aktivt på att hålla mig frisk för jag vet att sjukdom innebär flera dagars frånvaro från träningen.

 

Mitt huvudtips för att hålla sig fri från förkylningar är så enkelt som att vara ute i friska luften minst en halvtimme varje dag – även de dagar det tar emot. Några andra saker på min hålla-sig-frisk-lista är: varierat kostintag, tillräckligt vattendrickande, handsprit, echinacea-tillskott och restriktivt alkoholintag. Låter tråkigt kanske, men det är ju faktiskt ännu tråkigare att vara sjuk.

 

Löpträning utomhus håller mig frisk i vinter