Många människor tycks ha svårt att motivera sig att gå och träna. Man tränar när man tycker man har tid eller lust och därför blir det bara ett och annat sporadiskt träningspass under veckan.

 

Men motivation och energi till att träna kommer inte bara av sig självt. Det är något man måste investera medvetet i. För mig handlar det om att jag vet varför jag tränar. Jag påminner mig ständigt om motivet till  träningen och kopplar träningen till något annat nyttigt. Jag vet t.ex. att jag får energi av det - energi som jag kan använda till andra områden i vardagen och för att leva ett effektivare och mer givande liv.

 

Träningen är alltså inte ett självändamål, utan ger också bränsle att uppnå andra mål jag har – mål som är viktiga och meningsfulla. Om målet bara var att man ville skaffa sig en snyggare kropp tror jag inte att man skulle ställa alarmklockan att ringa 5 på morgonen, yrvacket slänga i sig några knäckta ägg och sen dra ut och springa en mil i 17 graders kyla, eller att åka till gymmet och ställa sig under den där skoningslösa  knäböjmaskinen vareviga lördag för att pina sig igenom ett gäng 15-reppare vilket alltid slutar med att man ligger och skakar på golvet i något som snarast kan liknas vid dödsryckningar.  I slutändan handlar träningen om att man vill uppnå den bästa versionen av sig själv. Det borde vara tillräckligt motiverande.