I januari anordnade Arnold Schwarzenegger ett Strongman-event på piren i Santa Monica i Kalifornien och jag lyckades komma över en av de få attraktiva biljetterna. Vi ställde oss frågande: skulle vi verkligen få plats på den lilla piren? Skulle den hålla för ett sånt event? Och skulle Arnold personligen hålla i tävlingen? En sak är säker: det här skulle bli en show man sent ska glömma...

Arnold Strongman USA | Santa monica pier, Santa monica, Strongman

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, text där det står ”ARNOLD STRONGMAN USA FEATURING THE WORLD'S STRONGEST FIREFIGHTER CONTEST ARNOLD PRO STRONGMAN WORLDSERIES JGL HOSTED BY ARNOLD SCHWARZENEGGER (SLOVENIA) OREALT JEAN CARON [CANADA) WESLEY CLABORN CASEY GARRISON RAUNO HEINLA (ESTONIA) ROB KEARNEY (USA) JITSE MARTINS ICIUSA) OLEXIVI (UKRAINE) JIMMY PAQUET (CANADA) (USA) EDDIE WILLIAMS AUSTRALIA) SANTA MONICA PIER JAN. 18, 2020 NOON-5P.M ARNOL ROGUE REIGN X-POLE KINDA ARNOLDSTRONGMANUSA.COM WINNER ADVANCES 2020 ARNOLD CLASSIC ON MARCH 6-7 COLUMBUS, OHIO ROCEEDS CALFIRE BENEVOLENTFUN”

Till musik av Led Zeppelin äntrade Arnold Schwarzenegger scenen med sina gamla träningskamrater Lou Ferrigno och Franco Columbo. Med sig hade de tio av världens starkaste män, bl.a. Haftor Björnson och Brian Shaw samt mängder av bodybuildingproffs och Mr Olympia-vinnare såsom Dexter Jackson och Shawn RhodenArnold började med att hålla ett tal till publiken där han förklarade att han ville att det ursprungliga Muscle Beach i Santa Monica skulle återställas till sina fornstora dagar och att den här tävlingen var hans bidrag.

Något som var extra kul var att Arnold, Lou och Franco kom precis framför mig, så jag kunde höra allt de sa under hela showen. Arnold var för övrigt på sitt bästa humör och bjöd på sig själv hela dagen.

Ett av momenten i tävlingen var log press, i denna tävling döpt till det passande namnet ”Austrian Oak”, där man ska lyfta en tung ”ek” över huvudet så många gånger man hinner på en halv minut.

Ett annat av momenten i tävlingen gick ut på att dra en lastbil. Arnold plockade fram sin gamle träningskonkurrent Lou Ferrigno och frågade om han någonsin dragit en lastbil själv. Lou verkade först överraskad av frågan men efter att ha hämtat sig meddelade han att det hade han förstås...

Mellan varje tävlingsmoment bjöds på någon show för publiken. T.ex. ett framträdande av förra årets Mr Olympia/Ms Fitness-finalister.

Dexter Jackson (Mr Olympia 2008) verkade glad över att få träffa legendaren Franco Columbo (Mr Olympia 1976, 1981). 

 

Shawn Rhoden (Mr Olympia 201) som för övrigt tränar på samma gym som jag (Gold´s gym i Venice).

Flera skådespelare var på plats i Santa Monica och visade upp sig. Gabriel Luna som spelar Terminator i Terminator 6 var där (känns inte helt övertygande med honom som Terminator, dock) .

Även Arnolds gamla träningskamrat från Gold´s, Ralph Möller från Gladiator, ville säga hej.

Haftor Björnson, the Mountain från Game of thrones och 202 kilo tung (!), fick alla övriga att se små ut.

Efteråt tog jag chansen att gratulera Arnold till ett lyckat event och påpeka att piren höll (en kommentar som han verkade road av). Jag frågade även om detta event skulle bli ett återkommande inslag. Hans svar: ”I´ll be back!”