När jag var 12 år befann vi oss i Kroatien en hel vinter där jag hade skapligt tråkigt om dagarna. Det enda som fanns att göra var att hyra filmer från den lokala videobutiken. En dag fick jag med mig en film vid namn Rocky IV som jag tryckte in i VHS-spelaren. Efter det var jag fast! Träningsscenerna i den filmen hade en djup inverkan på mig.

Jag hade alltid varit idrottsintresserad, men den här filmen tog träning till en ny dimension. Jag insåg att man kunde träna, inte bara för att bli bättre i en sport, utan för träningens egen skull, att få njuta av att känna hur kroppen arbetar och pressas till det yttersta.

Genast införskaffades en boxboll som jag hängde upp i trädgården, armhävningar och situps och situps genomfördes i tiotusentals (för att inte tala om filmens mest karaktäristiska övning: dragon flyes). Det var ren och skär träningsglädje och jag har aldrig någonsin tagit träningsledigt sen dess...

Jag tycker fortfarande att träningsscenerna i Rocky 4 är bland de mest inspirerande som gjorts. Dels gillar jag den råa träningen som Rocky utför ute i den skoningslösa och iskalla Sibiriska vintern. Lika mycket gillar jag den högteknologiska och fokuserade träningen Ivan Drago genomför i den mörka, ryska träningsbunkern.