I gårdagens Metro påstods att Mark Wahlberg ”gick upp 20 kilo i enbart muskler” inför den nya filmen.  Jo, men tjena! Det är ungefär lika mycket muskler som många bodybuilders lägger på sig under ett helt liv.

Vad har folk för begrepp egentligen…? De flesta människor som tränat ett tag kan vara nöjda med om de lyckas lägga på sig 1-2 kilo ren muskelmassa per år. Självklart kan man öka sin kroppsvikt med 20 kilo om man äter som en gris varje dag men  dessa kilon kommer inte att bestå i huvudsak av muskler. Det mesta av kilona kommer ju istället att vara en ökning av fett och vatten.

Tyvärr tror jag att skriverier som dessa får den effekten att många unga killar blir besvikna av sina egna träningsresultat, för varför ökar inte de 20 kilo i muskler…? Så ibland önskar jag  att folk kunde studera lite grundläggande fysiologi innan de öppnade käften. 

Självklart ska jag gå och se filmen Pain&Gain när den kommer på bio i september  men ingen ska inbilla mig att Mark Wahlberg gick upp 20 kilo i rena muskler inför filmen...